Man kan ofta få höra att ridning är en dyr sport och man kan inte komma ifrån att ridkläder kostar en slant. Det är dock som så att man inte behöver köpa allt. Dessutom går det i regel bra att rida och sköta stallet i vanliga kläder.

Bra stallkläder

I stallet behöver man inte vara snyggt klädd. Om man inte ska rida krävs det inte heller att man är klädd på något särskilt sätt. Med praktiska friluftskläder kan man mocka, köra hö, fodra och sopa stallgången utan att behöva oroa sig för att kläderna ska gå sönder i första taget. Plaggen är dessutom väldigt bekväma att röra sig i.

Tävlingskläder

Kläder för ridtävling är i regel lite dyrare än andra ridkläder. Dessutom finns det en del klädkrav, i alla fall gällande de högre klasserna. Om man ska tävla i banhoppning behöver man till exempel vita ridbyxor, en svart kavaj och svarta ridstövlar. Inom fälttävlan ställs det speciella krav på hjälmen och dessutom måste man ha en viss typ av säkerhetsväst för att få vara med och tävla. Många ryttare väljer dock att köpa tävlingskläder begagnade, speciellt om man inte vet om man vill fortsätta tävla.

Rätt klädd för säkerhets skull

En korrekt klädsel har man också för säkerheten. En bra ridhjälm, bra ridskor och säkerhetsväst är alla saker som skyddar vid en eventuell olycka. Det har alltså inte med att man ska se snygg ut att göra. När det gäller de här sakerna kan det vara bra att köpa dem som nya. Då vet man vad de har utsatts för. Med en begagnad ridhjälm kanske någon har ramlat av med den innan och då vet man inte hur bra den skyddar senare.