Även om bröllop kan vara vackra året om är det något alldeles särskilt med ett sommarbröllop. Kanske är det den svenska sommaren med sitt ljus och naturromantiken som gör sig påmind. Det blir allt vanligare med unika och personliga bröllop och just under sommartid kan platserna där bröllop hålls variera stort.

Hästgården som bröllopslokal

Vad sägs om ett bröllop hemma på gården i hästhagen eller i trädgården? Eller ett strandbröllop dit bruden och brudgummen anländer till häst? Den som inte har tillgång till egen gård kan hyra in sig på ett ridcenter. När det gäller bröllopsklänningen kan du hitta både vackra och bekväma sommarklänningar på na.kd.com. Bland flikarna kan du hitta kategorier som second hand och klänningar till bröllop. För att hitta det du söker kan du till exempel filtrera på material, storlek, färg och pris.

När de gäller bröllop med hästtema är det vanligt att själva bröllopstransporten består av häst och vagn, men brudparet kan också komma ridande till själva ceremonin om både bruden och brudgummen är vana ryttare. Trenden att forma ett bröllop och inkorporera element som representerar både brudens och brudgummens intressen blir allt vanligare. Temat kan då utvecklas vidare till att omfatta såväl dukning och dekorationer och val av tårta och musik. Eftersom dagen ska bli minnesvärd för resten av livet är det viktigt att den blir precis som brudparet vill ha den. Hästarna kan också förekomma bland bröllopsbilderna, särskilt om brudparet kom ridandes till bröllopet i hagen eller på stranden vid vattnet.