De flesta stall har en eller flera katter som gillar att vara i eller runt stallet. Det finns många fördelar med att ha stallkatt. En av dessa fördelar är att de håller borta möss och råttor. Många hästar tycker också om sällskapet som katter ger. Vissa stall väljer att adoptera en eller två katter medan det i andra stall kanske är katter som hellre är i stallmiljön än hemma.

Kattlådor i stallet

Funderar du på att skaffa en stallkatt eller redan har en finns det vissa saker du kan göra för att den ska trivas. De flesta stallkatter gör sina behov ute men det kan vara bra att ha kattlådor stående inne i stallet. Då kan katterna göra sina behov där om det är dåligt väder. Andra saker som du kan införskaffa är ordentliga skålar för mat och vatten.

Extra aktivering och en mysig sovplats

Det är även bra att hålla koll på lagarna då katter behöver id-märkas. Vill du att din stallkatt ska må extra bra kan du också köpa lite roliga leksaker. Då har katten allt den behöver i form av kattlådor, mat och vattenskålar samt leksaker. Det kan även vara bra att se till så att katten har någonstans att sova. Här räcker det att ha en gosig filt om du inte vill köpa en kattbädd. Många stallkatter har sadelkammaren som sitt alldeles egna krypin vid dåligt väder.