Har du ett barn som precis har börjat rida eller är det kanske dags att uppdatera garderoben för ditt redan hästintresserade barn? Att ta hand om hästar och hänga i stallet är något som många barn och ungdomar älskar, men för att det ska förbli roligt är det viktigt att ha rätt typ av kläder.

I stallet bör ditt barn ha kläder som är tåliga, flexibla och som samtidigt håller barnet varmt. På klädbutiken https://kidsbrandstore.se/ kan du hitta allt från snygga fleecetröjor som passar perfekt till höst och vinter, men du hittar också tåliga jeans såväl som praktiska underställ. När det kommer till byxor rekommenderar vi dig att satsa på riktiga ridbyxor, men är det bara gos med hästarna som gäller fungerar vilka byxor som helst.

Rätt stallkläder till vintern

Under sommar och vår är det relativt enkelt att klä sitt barn rätt i stallet. Ett par sköna ridbyxor och en t-shirt räcker gott och väl. När det börjar bli mörkare och kallare är det dock viktigt att tänka om och satsa på många olika lager. I ett stall finns sällan värme och det är något som blir extra tydligt under vinterhalvåret.

Rätt kläder i stallet på vintern, vad kan det betyda? Här rekommenderar vi att du satsar på ett riktigt bra underställ, gärna i ull som både andas och håller värmen bra. Över understället bär barnet sedan sina vanliga ridbyxor eller har ett par fodrade täckridbyxor för de extra kalla dagarna. En fleecetröja är ett måste och en tjock vinterjacka (helst utan luva för att förhindra att barnet fastnar). På fötterna är ett par ullstrumpor och fodrade ridstövlar det bästa.