Det finns många sätt att skapa starka och nära band till din häst. En nära kontakt mellan er växer naturligt fram av all den tid du spenderar i stallet och när ni är ute och rider, men det kan också behövas lite extra jobb för att er relation verkligen ska bli stark.

Utveckla din och hästens relation

Att dela ditt liv med en eller flera hästar kräver både passion och kunskap men det ger också väldigt mycket tillbaka i form av gemenskap, kärlek och personlig utveckling. Ett av de bästa och mest fantastiska sätten att komma nära din häst är att ni ger er ut på en vandring tillsammans. Att ge dig ut i skog och mark tillsammans med hästen kommer få er båda att utvecklas och stärka de där banden. Om hästen ser dig som en del i flocken kommer du märka att du blir behandlad på helt nya och vackra sätt. Även du behöver skyddas från eventuella faror och du blir inte lämnad ensam i första taget.

God planering tar dig långt

En flerdagarsvandring kräver mycket planering, och du måste se till att du kan packa allt ni båda behöver och på ett smidigt sätt få med det på hästen. Att vara rätt klädd i stallet är en sak men ska du övernatta måste du ha bra och varma kläder samt ombyte. Mat, vatten och säkerhet är också väldigt viktigt – kanske ska ni vara flera som gör den här resan, och se till att du kan kontakta någon om du behöver hjälp. Planera hur och var ni ska övernatta, skaffa ett litet och smidigt tält och ha ett bra utekök för enkel matlagning, så har du kommit långt. Tänk också på att ni båda måste synas i mörkret om ni rider under kvällen. Att göra en sådan här vandring är inget för nybörjare, men känner du dig trygg i att ta dig an det här äventyret tillsammans med din häst så kommer ni garanterat skapa mängder med minnen ihop och er relation kommer växa sig än starkare. Vill du göra en enklare version kan även dagsutflykter vara fantastiska, och du slipper tänka på övernattning.