Global Champions Tour är en ny tävling som nu årligen ska gå av stapeln i Stockholm på den berömda arenan Stadion. Tävlingen är ett meeting förlagt på fyra dagar och här tävlar den absoluta eliten inom hästhoppning. Det är märket och företaget Longines som är ansvariga för meetinget och förutom i Sverige och Stockholm så finns Longines Global Champions tour även i Miami och Mexico City.

Tävlingen är inte bara ett välkommet inslag hos de svenska toppryttarna som får möjlighet att tävla på hemmaplan, utan även besökarna får en unik upplevelse då man här har möjlighet att även se på framridningen. Till sist är också Stockholms stad en stor vinnare vid detta evenemang då Stockholm framträder ytterligare som en stark plats för stora hästevenemang men det blir också en stor ekonomisk vinst då det lockar många turister.

Longines Global Champions Tour är också huvudtävlingen för Stockholm Horse Week som är under utveckling. Där vill man på sikt erbjuda en större shoppingmöjlighet i samband med hästtävlingarna, anordna aktiviteter för barn och unga samt en del inspirerande föreläsningar. Ryttarna har här möjlighet att tävla med landslaget men också individuellt.