Stora tävlingar innebär ofta en lång resa för både häst och ägare. Därför är det viktigt att planera resan väl och tänka på säkerheten i första hand. En bra bil är mycket viktigt för att undvika problem under resan och hästen måste ha det bra i transporten.

Undvik problem på vägen

Det sista man vill uppleva under en resa till en stor tävling är problem med bilen. Genom att införskaffa en begagnad hybridbil kan ni känna er trygga på vägen samtidigt som ni sparar pengar. Hybridbilar drivs nämligen av både bensin och elektricitet. Om ni skulle ha oturen att få bensinstopp kan ni ändå köra ett antal mil på bara elen, vilket är en fantastisk säkerhet på vägen.

Bekvämlighet för hästen

Det är viktigt att hästen har det bekvämt i släpet under färden. I annat fall kan den drabbas av olyckor eller må dåligt på andra sätt. Det kan dessutom påverka hur hästen sedan presterar på tävling, vilket gör det ännu viktigare att vara noggrann med hur den transporteras. Se till att hästen är uppbunden på rätt sätt i transporten och att grimman sitter som som den ska. Om ni färdas långt bör ni även stanna ibland för att erbjuda hästen vatten.